Uppdrag

Från Wiki The-West SE
Hoppa till navigering
Faqlogo.png Läs mer om Uppdrag på forumet.
Visa inlägget genom att klicka här.


Uppdrag

Uppdrag är stundom små, stundom stora, utmaningar att som spelaren kan ta tag i för att variera de vardagliga sysslorna.

För att du ska kunna se ett uppdrag krävs det att du möter vissa krav. Du måste vara i en viss nivå, bära en viss produkt eller ett visst föremål. Vissa uppdrag kräver dessutom att du deltar i dueller, så ett gott tips är att ha revolvern nära till hands!

Uppdragsfönster

Saloonikon.png

Till uppdragsfönstret kan du ta dig på två sätt. Antingen via saloonen i din Stad eller via knappen med saloonsdörrarna till vänster under din karaktärsbild (avatar)och din hälsopoängs- och energipoängsmätare.

Uppdragsbok

Uppdragsbok symbol.png

Uppdragsboken hittar du antigen via symbolen till höger om din profilbild eller genom att trycka "Q".

Här visas alla dina aktuella, öppna, uppdrag och deras krav samt de uppdrag som du redan klarat av. Du kan ha 15 accepterade uppdrag samtidigt, men du kan när som helst avbryta ett uppdrag.

Uppdragsgivare i Saloonen

De flesta uppdrag kan du acceptera genom att klicka på någon av de nedan nämnde fyra personerna, som du hittar i saloonen. Det är dock endast de personer som har ett utropstecken över huvudet som kan erbjuda dig nya uppdrag som du inte redan accepterat eller klarat av. Om personen har ett frågetecken över huvudet betyder det att du har klarat ett eller flera av uppdragsgivarens uppdrag och du kan hämta ut din belöning.

Barägare Henry Walker

Barkeeper.png

Henry Walker, bartender och ägare av saloonen, står bakom bardisken. Han är en lätt robust man i 50års-åldern. Dy ser en del ärr på flera ställen av hans kropp. Hans slitna händer visar tecken på ett väldigt händelserikt förflutet. Oavsett det, är hans ansikte vänligt och han pratar med en väldigt lugnande röst.Sheriff John Fitzburn

Sheriff Saloon.png

En bister man i 40års-åldern sitter mitt emot dig. Den gyllene stjärnan på hans bröst markerar att han är den lokala sheriffen. Han presenterar sig själv som John Fitzburn. Vid hans fösta ord känner du att det inte är hans första glas med wiskey. Hans röst är trots det klar och uppförandet klanderfritt.Waupee

Indian.png

Redan vid första anblicken står det klart att Waupee är en amerikansk urinvånare. Det är ovanligt att hitta en indian i en saloon, men Waupee verkar inte malplacerad. I motsats till andra indianer röker han inte sin pipa av rituella skäl, utan för nöjes skull.

Waupee bryr sig uppenbarligen inte om kontakten med de andra gästerna. Han verkar fullkomligt uttryckslös. Anledningen till hans närvaro verkar vara den djupa och obetingade vänskapen mellan honom och Henry Walker,

Maya Roalstad

Maya.png

Maya Roalstad är en dansös och servitris i Henry Walkers saloon. Hon utstrålar en otrolig självsäkerhet och är den självklara stjärnan bland dansöserna.

Övriga uppdragsgivare

Förutom saloonens ständiga gäster finns det ytterligare några uppdragsgivare som ibland dyker upp här i samband med vissa uppdragsserier, främst de relaterade till din karaktärsklass.

Uppdragsgivare på kartan

Map employer hint.png

På kartan finns det uppdragsgivare som ger dig olika uppgifter. En uppdragsgivare behöver inte nödvändigtvis vara en person, utan kan också vara en plats där du måste göra något. Uppdragsgivarna markeras med en vit prick på minikartan, men visas inte på världskartan. I samband med uppdateringen till 2.0 slogs flera uppdragsgivare samman, och nu finns de grupperade tillsammans på ett fåtal ställen. För att kunna acceptera ett uppdrag av en uppdragsgivare måste du befinna dig på samma ställe som uppdragsgivaren. Vissa uppdrag visas endast när du befinner dig hos uppdragsgivaren.

Hitta en uppdragsgivare

I vissa uppdrag behöver du hitta en uppdragsgivare. Inte alla uppdragsgivare befinner sig i din sektor. Oftast finns det någon ledtråd i uppdraget om var uppdragsgivaren är. Om du ska leta i väster, så bör du leta i de västra sektorerna. Det lättaste sättet att hitta en uppdragsgivare är att klicka dig igenom kartans sektorer och se om det dyker upp någon vit prick på kartan.

Skulle du inte hitta uppdragsgivaren beror det oftast på att du glömt att acceptera uppdraget, eller att du råkat avbryta det.

Karaktärsklass specifika uppdrag

För varje Karaktärsklass finns en unik uppdragsserie, som bara finns tillgänglig för spelare med den karaktärsklassen.
Under uppdragsseriens gång kommer du träffa på ytterligare en karaktär i saloonen.
Vissa uppdrag kan endast lösas med hjälp av uppdragsgivare.


Äventyrare: Svarat bergen - Uppdragsgivare: Mugridge
Duellant: Livets spel - Uppdragsgivare: Anna
Arbetare: Farmen - Uppdragsgivare: Nathan
Soldat: Hämnaren - Uppdragsgivare: William Herson

Upprepande uppdrag/Dagliga uppdrag

Worker.png Sidan uppdateras...
Vi ber om ursäkt för röran - vi bygger om.
Artikeln om Dagliga uppdrag behöver författas. 


En vidare beskrivning rörande de dagliga uppdragen hittar du senare vi en länk här.

Helguppdrag

Också i The West firar alla spelare tillsammans olika högtider. Det finns i princip en uppdragsserie för varje högtid. För närvarande finns följande uppdrag, antigen i form av serier eller enstaka uppdrag:

  • Alla hjärtans dag (14 februari)
  • Första april
  • Påsk (oftast i april, men beror på när påsken infaller)
  • Independence Day (4 juli)
  • Halloween (31 oktober)
  • Thanksgiving (I slutet av november, vilka dagar varierar)
  • Jul (24 - 26 december)

Samtliga uppdragsserier, förutom Första april, återkommer varje år vid ett speciellt datum. Så du har chansen att slutföra uppdragsserien varje år, om du inte gjort det tidigare. Även om du redan klarat uppdragsserien bör du hålla ögonen öppna, du kan nämligen återupprepa uppdragsserien varje år, men med en annan belöning än den första gången.

Produktuppdrag

För att kunna acceptera ett produktuppdrag måste du ha den produkt som krävs på dig, i produktrutan. Det kan även finnas andra restriktioner, såsom nivå, kläder eller tidpunkt.


Grundläggande:
Vidare läsning: