Från Wiki The-West SE
Hoppa till: navigering, sök


Hantverk

Crafting.png
I hantverk tillverkar du produkter med hjälp av diverse olika ingredienser. Vissa av produkterna du tillverkar kan användas för att ge din karaktär olika fördelar. Hantverksmenyn finner du via verktygslåde-ikonen i den nedre menyn eller via karaktärssidan.

Där kan du välja ett av fyra yrken som alla kan tillverka olika produkter. Valet av hantverksyrke är permanent och du kan inte byta till något annat när du väl har valt!


Det man tillverkar vid hantverk kan delas in i två kategorier:
Komponenter och användbara föremål.

  • Komponenter är produkter som enbart kan användas för vidare tillverkning. Vissa av dessa komponenter kräver en komponent från ett annat yrke för att du ska kunna tillverka något utav dem.
  • Användbara föremål kan användas när som helst och ger olika bonusar - Kom dock ihåg att de oftast bara har ett visst antal användningar innan de försvinner.

OBS: Komponenter som används i andra hantverk går att sälja via marknaden, men de produkter som bara används till det egna yrket kan inte säljas på auktion.

De fyra yrkena

Fältkock
Faltkock.gif

Fältkocken kan tillaga en fantastisk måltid utav många olika ingredienser från vildmarken. Rätterna som lagas kan exempelvis användas för att höja färdigheter tillfälligt.

Kvacksalvare
Kvacksalvare.gif

Kvacksalvaren experimenterar med allt som står till hans förfogande för att tillverka diverse hjälpande drycker. Dessa kan bland annat användas för att omedelbart öka duellmotivation, hälsopoäng och energi.

Smed
Smed.gif

Smeden är expert på att smida metaller som ger fördelar både i fortstrider och i dueller. De smidda föremålen kan bland annat användas för att tillfälligt höja vapnets skada eller för att öka bonusen i fortstrider.

Sadelmakare
Sadelmakare.gif

Sadelmakaren är en mästare på läder och träbearbetning. De tillverkade produkterna kan användas för att öka hastigheten på kartan eller för att omedelbart öka motivation.

Krav för hantverk

Recept.gif

Du kan inte börja med ditt hantverk förrän du har nått nivå 20 och har valt ett av de ovan nämnda yrkena.
Du kan redan från början tillverka ett fåtal produkter, men vill du öka din nivå och tillverka nya saker behöver du recept. Dessa finner du på jobb, via marknaden, hos den resande handelsmannen eller i kistor/koffertar från UPO-shoppen.
Du lär dig ett recept genom att klicka på det i din packning och sedan bekräfta att du vill lära dig det.
Alla recept kräver att man har ett visst antal hantverkspoäng för att de skall gå att använda.

Hantverksprocessen

Hantverk2.png

För att skapa något genom hantverk måste du först och främst välja vilken produkt du vill tillverka. Vilka produkter du kan tillverka beror på hur många hantverkspoäng du har och vilka recept du har lärt dig.
När du vet vilken produkt du vill tillverka klickar du på "Tillverka". Tillverkningen dyker då upp som ett arbete nere till höger, och tar 5 minuter att slutföra.

Hantverkspoäng

Hantverkspoängen avgör vilka produkter du kan tillverka.
Ju mer poäng du har, desto fler recept kan du lära dig. Du får hantverkspoäng genom att tillverka produkter som har antingen gul eller grön svårighetsgrad.
Vid gul svårighetsgrad får du nästan alltid poäng, vid grön kan du få poäng om du har tur och vid grå får du ingen poäng alls.
Vilken färg receptet har ser du till vänster i hantverksmenyn, i form av tre staplar:
Gulhantverk.png = Väldigt hög chans till poäng.
Gronhantverk.png = Normalhög chans till poäng.
Grahantverk.png = Ingen möjlighet till poäng.


Grundläggande:
Vidare läsning: