The West Forum

Från Wiki The-West SE
Hoppa till navigering

The West Forum (även kallat Forumet eller Externa Forumet) är ett diskussions-, fråge-, och informationsforum som är öppet för alla spelare och alltså inte bara de som är med i din stad eller allians. På forumet kan du hitta hitta information från The West teamet, guider och diskussioner emellan andra medlemmar m.m.

Hitta till forumet

Det finns i huvudsak tre sätt på vilka du kan hitta forumet; du kan använda länken på startsidan, länken under inställningar i spelet eller direkt via länken http://forum.the-west.se/.

Hitta den information du letar efter

Leta trådar efter kategori

Forumet är uppbyggt i kategorier, exempelvis Diskussion & Allmänt, Frågor & Hjälp och Off-Topic. Varje kategori, eller forum, innehåller olika typer av trådar. Varje tråd innehåller olika poster som alla följer samma ämne, trådens ämne. Tråden följer i sin tur forumets ämne. Detta gör att du kan veta var du bör leta efter en tråd. Kommentarer andra har haft till den senaste uppdateringen hittar du förmodligen i en tråd under Diskussion & Allmänt (eftersom det är en diskussionstråd), frågor om var spökstaden ligger hittar du förmodligen under Frågor & Hjälp och så vidare.

Gör en sökning

I många fall är det dock inte görligt att manuellt leta reda på just det svar man söker. Varje forum innehåller hundratals trådar, som i sin tur kan innehålla hundratals inlägg. För att hitta ett visst inlägg eller en viss tråd använder vi därför sökfunktionen.

Grundläggande

Sökfunktionen

Du hittar sökfunktionen genom att trycka på "Sök" (1). Vad vi sedan behöver göra är att specificera vad vi vill söka efter. Vi börjar med att ange våra sökord. Oftast är det effektivast att plocka ut nyckelorden, och inte söka efter hela meningar. För att hitta information om uppdragsserien Svarta bergen söker vi alltså helt enkelt efter Svarta bergen och inte äventyraruppdraget eller uppdrag, och definitivt inte hjälp. Om vi vill hitta något bör vi i regel använda så unika och beskrivande sökord som möjligt. Nu är vi egentligen klara, men eftersom vi inte är inloggade måste vi bevisa att vi inte är robotar genom att lösa chachaptan (4). Skriv in det som står på bilden till höger i rutan till vänster, och tryck Sök nu (5). Det du nu bör se är resultatsidan med flera olika trådar. Klicka på en tråds namn för att läsa den. Kanske hittar du inte vad du letar efter i den första tråden du tittar i, men fortsätt leta. Trådar som är märkta som "Viktigt:", "FAQ (frågor och svar") eller "Samlingstråd" innehåller ofta mer relevant information än andra trådar.

Enkel sökning

Som inloggad kan du enklare göra en sökning genom att klicka på sök och sedan i den ruta som visas (syns endast om du är inloggad) ange dina sökkriterier.

Avancerad funktioner

Förutom de sökfunktioner som beskrivs under föregående rubrik kan vi även välja att applicera vissa filter på vår sökning (3), söka efter taggar (3), söka efter inlägg av en speciell användare (2) och söka efter populära taggar (6). För vanliga forumsökningar är dock detta sällan relevant, och det rekommenderas att du behåller inställningarna som de är från början, det brukar fungera bäst.

Registrera ett konto

För att kunna posta inlägg och söka utan att behöva ange bildverifiering (chachpta) måste du registrera ett forumkonto. Detta gör du genom att klicka på knappen Registrera till vänster i den bruna navigeringslisten i forumet, eller genom att följa denna länk.

Skapaforumkonto.png

Ditt användarnamn i forumet är samma användarnamn som du har i spelet.

Det första du måste göra är att ange ditt spelarvändarnamn och lösenordet till ditt spelkonto. Sedan anger du lösenordet som vi vill ha och logga in på forumet med, helst inte samma som i spelet. När du fyllt i detta klickar du på "Skapa ett forumkonto".

För att kunna posta inlägg måste vi dock först logga in, vilket vi gör högst upp till höger. Som användarnamn anger du samma användarnamn som du har i spelet, och som lösenord det lösenord som du just valde. Om du vill att webbläsaren automatiskt ska logga in dig varje gång du besöker forumet bockar du i rutan "Kom ihåg mig?". Klicka sedan på Logga in. Du är nu inloggad!

Posta i forumet

Skapa en tråd

Om du undrar över något, eller vill diskutera något, som inte någon annan redan skapat en tråd om så är du fri att göra det. Innan du skapar en ny tråd bör du dock försöka dig så gott du kan om att ingen annan redan besvarat din fråga genom att använda sökfunktionen (se ovan). Det är i och för sig ingen katastrof om du skulle råka posta en tråd om ett ämne som redan finns, men du underlättar moderatorernas jobb genom att inte göra det i onödan.

Först bör du bestämma dig för u vilken kategori din tråd bäst passar. Kategorierna, eller forumen, hittar du på forumets startsida. När du klickat på den kategori du vill skapa ett nytt ämne i klickar du på klappen Nytt ämne högst upp eller längst ner till vänster. (Du måste vara inloggad för att kunna se knappen.)

Börja med att ange en beskrivande rubrik. En bra rubrik är en som speglar vad du skriver om, alltså exempelvis Var ligger öster punkt? (Svarta bergen). Rubriker såsom Hjälp, Hur gör man eller liknade speglar inte trådens innehåll och är därför inte bra rubriker.

När du angivit din rubrik är det dags att skriva ditt första inlägg. Vad vill du fråga om? Vad vill du diskutera? Inlägget ska behandla ett ämne, inte flera. Om du exempelvis både vill ha hjälp med att hitta till Öster Punkt och veta vad andra tycker om införandet av marknaden så bör du posta två olika trådar, inte samma. Blanda alltså inte in olika ämnen i samma tråd.

Nu är du i princip klar, men om du vill kan du ange en ikon (det ser mest bara snyggt ut och har inget egentligt syfte) och lägga till taggar (det gör det enklare att hitta ditt ämne via sökfunktionen). När du är klar klickar du på Skicka nytt ämne, du kan förhandsgranska hur ditt inlägg kommer se ut genom att klicka på Förhandsgranska inlägg.

Varning.pngKomihåg att ditt inlägg måste följa forumreglerna!

Posta ett inlägg

Att posta ett inlägg går till ungefär samma sätt som att posta en ny tråd, med den skillnaden att du postar inlägget som ett svar i en redan befintlig tråd.

Klicka på Posta inlägg högst upp eller längst ner till vänster i den tråd som du vill göra ett inlägg i. Det enda du egentligen behöver göra här är att skriva ett inlägg. Om du vill kan du ange en rubrik och ikon för ditt inlägg, men det är inget du behöver göra. Notera dock att ditt inlägg måste höra till trådens ämne och i övrigt följa forumreglerna.


Grundläggande:
Vidare läsning: