Hjälp:Innehåll: Skillnad mellan sidversioner
Höken (diskussion | bidrag) m (Länkar till forum.the-west.se, och fixar litet annat. (Tryck "skillnad" mellan denna och föregående version i historiken för att se vad)) |
mIngen redigeringssammanfattning |
||
Rad 395: | Rad 395: | ||
* Guld: Väldigt svår att uppnå. | * Guld: Väldigt svår att uppnå. | ||
* Röd: Kan endast uppnås i okonventionell sätt. | * Röd: Kan endast uppnås i okonventionell sätt. | ||
{{Head Help Game|Support|Kategori:Hjälp}} |
Versionen från 8 september 2010 kl. 15.16
Välkommen till hjälpsektionen i The West
Här hittar du många tips som är tänkt att hjälpa dig i början av ditt spelande, t.ex. hur man arbetar med sin karaktär och information om städer och dueller.
Om du fortfarande har frågor efter att ha läst detta kan du leta på forumet efter svar. Var noga med att ställa en tydlig fråga så att andra förstår vad du menar. Använd gärna sökfunktionen innan du skapar ett nytt ämne, eftersom de flesta frågor redan har besvarats i tidigare ämnestrådar.
Spelet har en liten guide som hjälper dig med att förstå grunderna i spelet. Klicka på 'Uppdrag' för att påbörja guiden. Den kommer ge dig ett par uppgifter att lösa, så att du snabbt får en bättre förståelse för hur man spelar The West.
I början av spelet kan du inte göra några större misstag. Varje arbete du kan utföra har sina olika fördelar. Att utföra ett arbete med ett högt erfarenhetsvärde hjälper dig att öka nivå snabbare, vilket också gör din karaktär bättre.
Varje gång du ökar en nivå får du 1 attributpoäng och 3 färdighetspoäng. Alla färdigheter är bra på olika sätt och används till olika arbeten. Du kan inte göra 'fel' i början, eftersom alla färdigheter (utom Sikte och Undvik) krävs för olika arbeten.
Kartan är ett av de mest centrala elementen i The West. På kartan kan du finna olika arbeten, leta upp städer och var övriga spelare befinner sig.
Använd pilarna för att flytta runt på kartan. Du kan även scrolla genom att hålla vänster musknapp nedtryckt och sedan dra med musen åt det håll du vill flytta kartan.
I skärmens nederkant finns ett par knappar för att centrera kartan till din karaktär, din stad eller stadens. Klickar du på jordgloben öppnas Världskartan.
Genom att klicka på en av de bruna menyknapparna öppnas ett nytt fönster upp ovanpå kartan. Öppnar du ytterligare ett fönster kommer det att hamna ovanpå det första fönstret. Men det första fönstret kommer fortfarande att vara öppet. För att stänga ett fönster klickar du på X-et i det övre högra hörnet. Du kan även minimera ett fönster genom att klicka på minustecknet. Det går dessutom att förflytta de olika fönsterna. Om du vill stänga alla fönster klickar du på knappen med tre X.
Du kan få fram en världskarta om du klickar på den lilla globen nere i navigationsfältet.
Världskartan visar dig en bättre vy av det som finns runt omkring i världen. Den sektor du för tillfället befinner dig i är markerad med en vit ram. Din exakta position är markerad med en liten gul prick. Din stad och dess fort är markerade med blå prickar, andra städer och fort är markerade med röda prickar och uppdragsgivare markeras med vita prickar.
Med rullgardinsmenyn kan du leta efter specifika arbeten på kartan. Alla arbeten på kartan markeras med turkosa prickar. Navigering på världskartan
Du kan snabbt flytta position på kartan genom att klicka på den plats du vill titta på. Din nuvarande vy ändras till den nya positionen. Det område på världskartan som du för tillfället befinner dig i utgör endast en liten del av världen. Hela världen är 10 gånger bredare och 4 gånger så hög, vilket betyder att det finns totalt 40 områden av samma storlek som detta. Du kan välja vilket område som helst genom att klicka på världskartan. Din befintliga position är märkt med en blå ram. Genom att klicka på ett annat område, kommer den lokala kartan att ändras till den nya platsen. Du kan också använda de små pilarna för att navigera på kartan.
Här ser du din nuvarande karaktärsbild. De tre mätarna visar dina nuvarande hälsopoäng, energipoäng samt erfarenhetspoäng.
Bilden visar dig din nuvarande aktivitet. Till vänster om bilden finns tre mätare. Den första visar hur lång tid som återstår av din nuvarande aktivitet. Den andra visar hur mycket pengar du bär omkring på och den tredje visar hur mycket pengar du har på banken.
I karaktärsmenyn får du en del intressant fakta om din karaktär.
- Din profilbild
- Antal erfarenhetspoäng du saknar för att nå nästa nivå
- Den nuvarande summan av dina hälsopoäng
- Den nuvarande summan av dina energipoäng
- Din nuvarande resetid
- Antal dueller du har vunnit
- Antal dueller du har förlorat
Här kan du även se din karaktärsklass och alla dess fördelar.
Det finns fem olika karaktärsklasser. Du börjar spelet som Gröngöling. Så fort du uppnått nivå 10, kan du välja en av de övriga fyra klasserna. Men tänk dig noga för. Valet är permanent och kan inte ändras vid senare tillfälle. Valet av kön och profilbild är också permanenta.
För att välja en karaktärsklass, klicka på den blå cirkeln i karaktärsmenyn. Därefter kan du se de olika klasserna och försiktigt välja ditt val. Du kan även välja en profilbild och kön. Valet av bild och kön ger dig inga fördelar eller nackdelar. Så fort du har gjort samtliga val klickar du på "Välj karaktärsklass". Så fort du bekräftat ditt val, ändras din profilbild och alla fördelar aktiveras.
Du kan besluta dig för att fortsätta spela som en gröngöling. Däremot är det ingenting vi rekommenderar då du skulle gå miste om flera bra övertag.
I karaktärsmenyn kan du uppgradera din karaktär genom att höja dina attribut och färdigheter. Siffrorna visar den nivå karaktären har i respektive färdighet och attribut. För varje extra nivå din karaktär uppnår, får du ett attributpoäng och tre färdighetspoäng. Dessutom kan vissa uppdrag ge färdighets- och attributpoäng.
Siffran i cirkeln visar hur många attributpoäng som fortfarande går att fördela. Fyrkanten visar hur många färdighetspoäng som fortfarande finns tillgängliga.
För att fördela attribut- och färdighetspoäng behöver du bara klicka på de attribut och färdigheter du vill uppgradera. Nivån går upp med ett poäng per klick. Kom ihåg att du måste trycka på "Bekräfta" för att godkänna dina ändringar. Du kan när som helst trycka på "avbryt" om du känner dig osäker eller har gjort ett fel. När du har fördelat alla tillgängliga poäng kan du inte göra fler ändringar innan du har fått tillgång till Shamanen. green
Om nivån på ett attribut eller en färdighet har höjts på grund av ett föremål, visas nivån med grön färg.
Attributen anger dina grundläggande styrkor och svagheter. Du kan t.ex. skapa en stark muskulös kämpe eller en karismatisk taktiker. Det finns fyra olika attribut: Styrka, Rörlighet, Fingerfärdighet och Karisma. Genom att öka nivå på ett attribut höjer du samtidigt dess fem associerade färdigheter. Alla relaterade färdigheter och attribut har samma färg. Ett attribut är alltid avbildat med en cirkel.
Styrka Styrka visar din muskelkraft och vitalitet. Det behövs när du vill kunna utföra fysiskt hårt arbete och när det är dåligt väder. Styrka och dess associerade färdigheter visas i rött.
Rörlighet Rörlighet visar hur pass mycket kontroll du har över din kropp. Genom att öka din rörlighet förbättrar du din balans och dina reflexer. Rörlighet och dess associerade färdigheter visas i grönt.
Fingerfärdighet Fingerfärdighet visar hur pass bra finmotorik du har i dina händer. Detta behövs då du utför arbeten som ställer krav på hög precision. Fingerfärdighet och dess associerade färdigheter visas i blått.
Karisma Karisma visar ditt utseende och din personlighet. Karismatiska färdigheter används oftast till arbeten som kräver kontakt med människor eller djur. Karisma och dess associerade färdigheter visas i gult.
De finns 20 olika färdigheter. Varje färdighet är kopplad till ett av totalt fyra attribut. Genom att höja ett attribut med 1 nivå ökar värdet i alla 5 färdigheter som är kopplade till detta attribut med 1.
För att kunna utföra bättre arbeten behöver du högre färdighetsnivåer. Färdigheterna konstruktion, hälsopoäng, undvik, sikte, reparation och ledarskap ger dig dessutom några extra förmåner när det gäller att konstruera stadsbyggnader eller duellera mot andra spelare. Styrka
- Konstruktion är viktigt då du skall arbeta med att uppföra bättre byggnader i din stad. Att konstruera byggnader i din stad blir mycket lättare om du har en högre nivå i konstruktion.
- Din vigör är din karaktärs rena muskelstyrka och behövs då du måste slå till något eller någon. Vigör ökar skadan som du utför när du använder ett närstridsvapen i dueller.
- En högre nivå i hårdhet gör det mycket enklare att arbeta i sämre väder. I dueller sänker hårdheten skadan som utförs av en motståndares närstridsvapen.
- Ork är din kondition och hjälper utföra tunga arbeten och uppgifter.
- Hälsopoäng är din livsstyrka. Varje gång du lägger ett poäng till färdigheten "Hälsopoäng", får din karaktär +10 hälsopoäng.
Rörlighet
- Ridning visar hur bra du känner din häst. Poäng i ridning minskar även din restid på kartan.
- Reflex visar hur din reaktionstid. Bra reflexer reducerar skadan från en motståndares skjutvapen om du blir träffad i en duell.
- Undvik används enbart i dueller. Risken att bli träffad i dueller minskar ju högre nivå du har i undvik.
- Gömma sig gör det lättare för dig att inte bli upptäckt av så väl djur som människor.
- Att simma är väldigt användbart om du faller i en flod eller sjö.
Fingerfärdighet
- Sikte används enbart i dueller. Om du ökar denna färdighet bättrar du på dina chanser att träffa dina motståndare i dueller.
- Skytte avgör hur pass bra du är på att använda skjutvapen. Skytte ökar skadan du kan utföra med ett skjutvapen i en duell.
- Lägga fällor är viktigt då du skall fånga djur eller människor.
- Finmotorik förbättrar din kontroll att använda händerna till olika sorters arbeten.
- Reparation används för att laga trasiga föremål. Denna färdighet är även viktig vid konstruktionen av stadsbyggnader.
Karisma
- Ledarskap är viktigt om du måste dela ut order till andra människor. Denna färdighet är även viktig vid konstruktionen av stadsbyggnader och vid fortstrider.
- Taktik ger dig möjlighet att tänka ut strategiska planer och sedan arbeta med dem. I dueller hjälper poängen i taktik dig att inte träffas lika lätt om någon anfaller dig.
- Handel gör dig till en bättre förhandlare, så att du kan få bättre priser. Tyvärr påverkar detta inte priserna i städernas affärer.
- Djurinstinkt hjälper dig att förstå och arbeta bättre med djur.
- Utseende visar hur andra människor ser på dig. du kan förefalla mer pålitlig, men det blir också lättare för dig att skrämmas. Om du utmanar en spelare till duell hjälper utseendet genom att din motståndare får sämre chans att träffa dig.
Shamanen erbjuder dig den unika förmågan att ändra dina val av färdighets- och attributpoäng. Efter att ha betalat ändringarna kan du använda dina poäng för att placera dem var du vill.
Möjligheten att använda Shamanen får du först efter att ha slutfört slutfört en uppdragsserie som du blir erbjuden då du uppnått nivå 14. När du har slutfört dessa uppdrag får du permanent tillgång till shamanen. För att komma till shamanen måste du klicka på den stora, runda färdighetssymbolen under menyn 'Färdigheter'.
Shamanens meny är väldigt lik färdighetsmenyn. Du ser dina nuvarande färdighets- och attributpoäng och du kan ställa in om de skall visas med bonusarna från dina föremål eller inte. Genom att klicka på en färdighet eller ett attribut sänker du värdet med ett poäng. Alla ändringar måste bekräftas genom att klicka på OK för att du skall återfå dina poäng.
Varje ändring av färdighet eller attribut kostar ett antal dollar. Ju fler ändringar du utför, desto mer ökar denna kostnad att bli. Allt eftersom tiden går kommer kostnaden att sjunka till dess att den återgått till den ursprungliga nivån. Det kan således vara en bra ide att inte ändra alla poäng på en gång.
De är inte möjligt att sänka färdigheter om poängen kommer från tilldelade attributpoäng. Det går heller inte att sänka poäng som du har fått från föremål. Medan du utför ändringar får din karaktär inte utföra något arbete eller annan aktivitet.
Packningen visar vilka föremål du bär på dig just nu samt alla de föremål du har liggande i din ryggsäck.
På den vänstra sidan ser du all den utrustning du bär på dig för tillfället. Du kan bära en hatt, kläder, skor och ett halsband. I den vänstra handen kan du bära ett andra vapen som används i fortstrider. Du kan även utrusta dig med ett duellvapen, fortvapen, en arbetsprodukt samt ett riddjur.
På den högra sidan ser du de föremål du bär med dig i din ryggsäck för tillfället. Ingen av de bonusar dessa föremålen ger kommer att fungera, innan du väljer att bära dem på din kropp. Det finns ingen gräns för hur många saker du kan ha i din ryggsäck.
Föremål är en väldigt viktig del i The West. De ger dig ett speciella utseende men ger framförallt användbara bonusar. Det finns föremål för olika kroppsdelar och användningsområden och varje föremål har sina olika fördelar. Det finns 3 sätt att få tag på föremål. Du kan köpa dem i en stad, hitta dem när du arbetar eller få dem som belöning för ett slutfört uppdrag. Alla föremål du hittar visas i din packning. Det finns åtta olika typer av föremål:
Huvudbonader
Det finns hattar, mössor och huvudband. Du kan köpa dessa hos skräddaren. De kan höja attributen och färdigheter.
Halsband Halsband är smycken, sjalar, flugor, slipsar och andra typer av halsband. Du kan köpa dem i närbutiken. Halsband kan höja attributen och färdigheter.
Kläder Kläder är skjortor, jackor, klänningar eller kappor. Du kan köpa dem hos skräddaren. Kläder kan höja attributen och färdigheter.
Skor Skor och stövlar kan köpas hos skräddaren. De kan höja attribut och färdigheter. Det finns många skor som ger bonus i färdigheten Ork.
Duellvapen Duellvapen är närstridsvapen och skjutvapen. De kan ge bonus till attribut och färdigheter. Varje vapen har ett bestämt skadeintervall. Detta visar hur mycket en hälsa din motståndare förlorar om du får in en träff. Bär dock i åtanke att denna siffra även påverkas av dina och din motståndares duellfärdigheter. Duellvapen kan du köpa hos Gevärssmeden.
Skjutvapen Skjutvapen är bågar och gevär. Dessa kan ge bonusar till attribut och färdigheter. Skjutvapen skall inte förväxlas med duellvapen, eftersom de enbart används vid fortstrider och inte har någon som helst inverkan på vanliga dueller. Alla skjutvapen har ett bestämt skadeintervall. Detta visar hur mycket hälsa din motståndare förlorar om du får in en träff. Skjutvapen kan du köpa hos Gevärssmeden.
Riddjur Riddjuren som finns i The West är åsnor och hästar. De ökar din hastighet då du förflyttar dig på kartan.
Produkter Arbetsprodukter är föremål du kan hitta medan du utför olika arbeten. Det går inte att köpa dem. De ger dig inga bonusar i attribut eller färdigheter, men de behövs oftast för att slutföra olika uppdrag. Dessutom behövs många av dem för att konstruera byggnader i forten. När du utför ett arbete i 30 minuter har du alltid en chans att hitta arbetsprodukten som står angiven för just det arbetet. Om du arbetar i 2 timmar har du en chans att kunna hitta upp till 4 föremål, men det kräver naturligtvis att du har mycket tur. Du kan även använda arbetsföremål som en del av din utrustning. De ger som sagt ingen bonus, men de ser riktigt fina ut.
För att få pengar och erfarenhetspoäng måste du arbeta eller duellera mot andra spelare. Varje arbete har olika värden för lön, erfarenhet och lycka. De finns tillgängliga vid flera punkter på kartan. Det spelar ingen roll var du arbetar, alla arbeten med samma namn har också samma värden. Även motivationen är den samma, oavsett var du utför arbetet.
Arbeten visas med en brun cirkel på kartan. Arbeten som du inte kan utföra ännu visas med en genomskinlig bild.
För att kunna påbörja ett arbete måste du klicka på arbetssymbolen som finns på kartan.
För att påbörja ett arbete måste du välja den tid du önskar att arbeta och sedan klicka på 'OK'. Avståndet visar hur lång tid det tar för dig att komma fram till arbetsplatsen. Resan till arbetet utförs automatiskt när du 'köar' arbetet. Du kan enbart utföra ett arbete åt gången. Så fort du har avklarat arbetet får du en rapport med hur mycket du fick i lön och hur många erfarenhetspoäng du mottagit. Om du har turen på din sida kanske du hittar ett föremål eller två medan du arbetar. I så fall står även detta med i rapporten. Varje gång du arbetar löper du en viss risk att skada dig. Att arbeta är dessutom utmattande och kostar dig därför en del energipoäng
Att avbryta ett arbete Det är alltid möjligt att avbryta ett påbörjat eller köat arbete. Klicka på X:et bredvid arbetet för att avbryta. Du får fortfarande lön och erfarenhet för den tid av arbetet som du har hunnit utföra, och summan baseras på den närmast föreliggande tiden du hade kunnat arbeta. T.ex: om du avbryter efter 40 minuter får du betalt och erfarenhet för 30 minuter. Om du avbryter efter 115 minuter får du betalt och erfarenhet för 60 minuter, eftersom 1 timma är det närmaste passet. Endast 5 minuter till hade givit 2 timmars lön och erfarenhet, så tänk dig noga för innan du avbryter. Skulle du avbryta ett arbete medan du är på väg att resa till arbetetsplatsen så kommer du omedelbart skickas tillbaka till startpunkten för din avresa.
Lön Värdet på lönen är varierar mellan 0% och 100%. Detta värde avgör hur mycket pengar du tjänar medan du utför ett arbete. Ju högre %, desto mer pengar kan du tjäna.
Erfarenhet Erfarenhetsvärdet varierar mellan 0% och 100%. Detta värde avgör hur många erfarenhetspoäng du kan få medan du utför ett arbete. Ju högre %, desto fler erfarenhetspoäng kan du samla.
Lycka Lyckovärdet varierar mellan 0% och 100%. Varje gång du utför ett arbete har du chansen att kunna hitta föremål. Ju högre värde, desto större chans har du att hitta något och desto högre värde har de föremål du hittar. Chansen att hitta föremål ökar även ju längre arbetspasset är.
Fara Fara visas med ett värde mellan 0% och 100%. Varje gång du arbetar på ett arbete löper du en viss risk att bli skadad. Ju högre fara, desto svårare skador kan du drabbas av. Risken att skadas räknas ut med hjälp av den tid du arbetar, samt de arbetspoäng du har för det aktuella arbetet. Ju längre du arbetar, desto större är chansen att du skadas. Fler arbetspoäng minskar risken för skador och minskar även antalet hälsopoäng du förlorar om du trots allt råkar ut för en skada.
Motivation Motivation har ett värde mellan 0% och 100% och visar hur pass motiverad du för tillfället är till att arbeta med det aktuella arbetet. Den ursprungliga motivationen är 100%. För varje timma du utför ett arbete minskar din motivation med 3%. Motivationen ökar hela tiden med 10 procentenheter per dygn, till dess att den åter ligger på sin ursprungliga nivå. Med en lägre motivation än 100% får du mindre i lön, färre erfarenhetspoäng och dessutom är de föremål du hittar av lägre värde. Med en motivation på 80% får du endast 80% av den lön du annars skulle ha fått, om motivationen hade varit på topp.
Arbetspoäng visar hur bra du är på att utföra ett arbete. Du behöver minst 1 arbetspoäng för att kunna utföra arbetet överhuvudtaget. Att ha fler arbetspoäng bättrar på din lön, gör att du hittar bättre föremål och minskar risken för att du skadar dig i en arbetsolycka.
Varje arbete bestäms av 5 färdigheter. Endast dessa färdigheter är viktiga för just det arbetet. Dina poäng i dessa färdigheter läggs ihop för att räkna ut din totala färdighetspoäng. Varje arbete har en bestämd svårighetsgrad. Arbetspoängen räknas ut genom att dra bort arbetets svårighet från din färdighetspoäng.
Hälsopoängen visar hur bra din karaktär mår. Du kan förlora hälsopoäng medan du arbetar, deltar i ett fortslag eller träffas i en duell. Allteftersom tiden går återfår du förlorade hälsopoäng. Medan du förflyttar dig på kartan eller arbetar får du tillbaka 2% av din maximala hälsopoäng per timma. Om du inte gör någonting alls återfår du 5% per timma. Men om du sover på hotell återfår du hälsopoäng mycket snabbare. Rumskvaliteten avgör den exakta siffran för detta.
I början har din karaktär 110 hälsopoäng. Med varje nivå du ökar, får du ytterligare 10 poäng. Per poäng i färdigheten 'hälsopoäng' får du ytterligare 10 poäng extra.
Om du förlorar alla dina hälsopoäng svimmar du. Du kommer då att vakna upp i din hemstad. Om du svimmar förlorar du alla dina kontanter. Skulle du ha oturen att svimma medan du arbetar, får du inga pengar, föremål eller erfarenhetspoäng för ditt arbete.
Det finns tre sätt att få erfarenhetspoäng. Varje arbete du utför ger dig erfarenhetspoäng. Det exakta antalet räknas ut från erfarenhetsvärdet av arbetet, din motivation och en viss slumpfaktor. Du kan också få erfarenhet när du slutför ett uppdrag, deltar i en fortstrid eller när du duellerar mot andra spelare. För att avancera till nästa nivå behöver du ett visst antal erfarenhetspoäng. Ju högre nivå, desto fler poäng behöver du.
Energipoäng visar om din karaktär är trött eller inte. Du kan inte arbeta hela dagen och hela natten, någon gång kommer din karaktär behöva sömn. Att sova på hotell rekommenderas. Att arbeta i en timma kostar dig 12 energipoäng.
- 10 minuter: 2 energipoäng
- 30 minuter: 6 energipoäng
- 1 timma: 12 energipoäng
- 2 timmar: 24 energipoäng
Oavsett vad du gör återfår din karaktär hela tiden 3 energipoäng/timma, även undertiden du arbetar eller när förflyttar dig. Spelare med premiumbonus återfår 4.5 poäng per timma. Energipoängen ökar snabbare om du sover på hotell. Ju bättre rum, desto mer energi återfås.
En duell är en strid mellan två spelare. För att utmana andra spelare måste du vara medlem i en stad och din stad behöver ha byggt färdigt sin begravningsbyrå. Därefter måste du gå till din motståndares hemstad och gå till saloonen. Där visas en lista på alla stadens medlemmar och om du kan utmana dem, samt hur många erfarenhetspoäng du erhåller vid vinst med 100% motivation. För att utmana en spelare klickar du på "Duell". Din motståndare behöver inte befinna sig i staden samtidigt som duellen äger rum, han behöver inte ens vara online. Men du kan inte utmana spelare som sover på hotellet eller som har blivit knockade någon gång under de senaste 48 timmarna.
Varje duell kostar 12 energipoäng för utmanaren. Försvararen förlorar ingen energi. Kostnaden är oberoende av hur duellen slutar.
Under "Duell" i menyn kan du ändra dina duellinställningar.
Städer spelar en central roll i The West. Här kan du knyta kontakter med andra spelare och bygga upp en stark, mäktig stad tillsammans. Varje byggnad du konstruerar ger fördelar till dig och de övriga stadsmedlemmarna. Du kan också handla till ett mycket bättre pris i din egen stads affärer, sova gratis på hotellet och använda banken för att skydda dina pengar. Du kan inte vara medlem i fler än en stad åt gången. För att gå med i en annan måste du först lämna din gamla stad. Det tar minst 2 timmar innan du kan gå med i en ny stad efter det att du har lämnat din gamla. Den tiden ökar, beroende på hur många gånger du lämnat städer tidigare.
Med hjälp av de andra stadsmedlemmarna kan du konstruera många olika byggnader i din stad. Precis som för vilket annat arbete som helst, behöver du arbetspoäng för att kunna konstruera en byggnad. Varje extra konstruktionsnivå kräver ytterligare 15 arbetspoäng. Motivation att bygga i staden spelar också en stor roll. En lägre motivation betyder att färre konstruktionspoäng läggs till byggnaden efter slutfört arbete. Konstruktionsmotivationen är individuell för varje spelare, så om spelare A bygger på staden påverkar detta inte motivationen för spelare B. Motivationen påverkar heller inte hur pass motiverad din karaktär är att utföra andra sorters arbeten.
Varje byggnad kräver ett fastställt antal konstruktionspoäng för att öka till nästa nivå. Ju högre nivå det är på byggnaden, desto fler poäng behövs för att uppnå nästkommande nivå. Att konstruera byggnader tar mycket tid. Du gör väldigt små framsteg med bara en timmas arbete. Den gula utvecklingsmätaren i stadshuset visar hur pass långt konstruktionen har kommit för varje byggnad. Alla stadsmedlemmar kan hjälpa till att bygga, så länge som de har tillräckligt många arbetspoäng för att motsvara byggnadskraven.
För att grunda en stad behöver du ha $300 och 80 energipoäng. Platser där du kan grunda en stad liknar alla andra arbetsplatser på kartan; bilden visar en cirkel med en spade mot en blå bakgrund. Att grunda en stad tar 8 timmar. Du kan välja vilket namn du vill ge staden, men det måste vara unikt för just din stad.
För att fler spelare skall kunna gå med i din stad, måste du bjuda in dem.
För att bli medlem i en stad så behöver du först få en inbjudan. Enbart stadens ledare kan skicka ut inbjudningar. Det är väldigt viktigt att vara med i en stad, då The West bygger på samarbete mellan olika spelare. Det är nästan alltid en bättre idé för nya spelare att söka sig till städer som redan finns än att försöka skapa sin egna städer. Här är ett par tips på hur du skall välja rätt stad: Det är oftast ingen god idé att skriva till staden som är rankad nummer 1. Chansen att de skall bjuda in dig är väldigt liten. Det är bättre att skriva till en stad där spelarna i praktiken har samma nivå som du har. Du kan alltid byta stad senare, om du inte trivs.
Spökstäder är övergivna städer. När den sista stadsmedlemmen lämnar staden förvandlas den till en spökstad.
Byggnader i spökstaden går inte längre att använda. Hotellet och banken stänger, vilket även handelsmännen gör.
Det är möjligt att väcka en spökstad till liv. Att göra detta kostar lika mycket som att skapa en ny stad. Den stora fördelen med detta är att spökstadens byggnader har kvar sina gamla nivåer. När du tar över en stad kommer det stå hur mycket poäng den kommer ha efter att den har blivit övertagen.
Det finns uppdragsgivare på kartan som ger dig små uppdrag att slutföra. En uppdragsgivare behöver inte nödvändigtvis vara en person. Det kan även vara en plats där man måste utföra någonting speciellt. Uppdragsgivare är markerade med en lila punkt på kartan. De visas inte på världskartan. Många uppdragsgivare är inte unika på kartan och kan därför finnas på flera platser så att avståndet inte är allt för långt. För att acceptera ett uppdrag av en uppdragsgivare måste du vara på samma plats. Vissa uppgifter blir bara synliga då du finns på uppdragsgivarens plats. Hitta uppdragsgivare
I vissa uppdrag får du som uppgift att hitta en uppdragsgivare. Alla uppdragsgivare kanske inte finns i alla kartsektioner. I de flesta uppdragen får du därför tips på var du kan finna dem. Om du får ett tips om att leta i de västra delarna av kartan, är det förmodligen bra att påbörja ditt sökande där. Det bästa sättet att hitta en uppdragsgivare är att klicka sig genom det område man har fått som förslag och titta om en ny lila prick har dykt upp på minikartan.
Om en uppdragsgivare inte visas på kartan orsakas det oftast av att man inte har accepterat eller avslutat ett uppdrag.
En stad kan, när den har uppnått 3000 poäng, konstruera eller anfalla ett fort.
Ett fort ger flera fördelar till den ägande staden och dess stadsmedlemmar.:
- Barackerna erbjuder en bra plats för vila.
- Staden som äger det största fortet i sitt län kan byta namn på länet.
- Fortets konstruktionspoäng adderas till din stads poäng.
- Spännande slag där både du och din stad kan visa prov på er skicklighet.
- I fortstrider kan du finna värdefulla föremål och din karaktär kan få många erfarenhetspoäng.
Fort är markerade på kartan med en liten ikon. Ett grått fort kan fortfarande konstrueras, ett rött fort tillhör en annan stad och ett blått fort tillhör din stad. På kartan märks storleken på forten genom att att titta på storleken av ikonen.
Ett fort kan bara konstrueras av en stads rådgivare eller grundare. De gråa fortmarkörerna på kartan visar var forten kan konstrueras. Följande krav måste uppfyllas för att kunna konstruera ett fort:
- Du måste vara rådgivare eller grundare i en stad.
- Din stad måste ha tillräckligt med poäng.
- Stadens stadskassa måste ha tillräckligt med pengar.
- Du måste befinna dig på en plats där ett fort kan konstrueras.
- Det får inte finnas ett fort på den befintliga platsen och det får konstruktionen får inte redan ha hunnit påbörjas av en annan spelare.
- Du behöver minst 80 energipoäng.
Att konstruera ett fort tar åtta timmar. Endast en spelare krävs för att konstruera ett fort. Så fort fortet är färdigt, kan alla spelare från staden besöka det och hjälpa till med att bygga upp fortets byggnader. Om fler än en spelare försöker konstruera ett fort på samma plats vid samma tid, kommer spelaren som påbörjade konstruktionen först att påbörja arbetet.
Där finns tre olika storlekar på forten. Litet, mellanstort och stort. Det finns ett fort av varje storlek i varje län. Skillnaderna mellan de olika storlekarna på fort avgör följande; Maximal konstruktionsnivå på fortets byggnader, antalet tillåtna försvarare vid strid och kraven för byggnaderna. Det stora fortet ger ägaren rätten att byta namn på länet.
Fortstrid Det enda sättet att ta över ett fort tillhörande en annan stad är att attackera det. I denna process går någon av stadsgrundarna från den attackerande staden till det aktuella fortet och kallar till strid. Under de nästkommande 24 timmarna skall spelare från den attackerande staden och den försvarande staden förflytta sig till fortet för att kunna anmäla sig som anfallare respektive försvarare.
Kalla till en fortstrid Bara en stadsgrundare kan kalla till fortstrid. Han/hon måste gå till fortet för att kunna göra detta. En attack kostar mellan $3000 och $10000, beroende på fortets storlek. Pengarna dras från från den anfallande stadens stadskassa. Striden äger rum 24 timmar efter att detta har skett.
Anslut till en fortstrid För att delta i ett fortstrid så måste du gå till fortet inom 24 timmar. Spelare från de anfallande städerna kan bara delta som anfallare. Detsamma gäller för försvarande städernas spelare, de kan bara ta parti som försvarare.
Så fort ett fort är under attack kommer en rapport att skickas ut till berörda spelare. Fortet börjar blinka på minikartan och på kartan kan du se att det är under attack.
Så fort du har gått med i ett fortslag kan du välja din startposition. Som anfallare får du bara välja en plats i de röda områdena och som försvarare får du endast välja en plats i de blå områdena. Med ett andra klick väljer du önskvärd destination. Din karaktär kommer därefter att försöka nå fram till denna punkt. Du kan när som helst ändra startpositionen samt destination genom att dra och släppa med musen när som helst. Om fler än en spelare har valt samma startposition, placeras den spelare som tillhör en av de medverkande städerna ut först. Om detta inte löser problemet, placeras den som först valde positionen ut först. Om du inte har valt en position kommer du automatiskt att tilldelas en i ett av försvararnas eller anfallarnas områden, beroende på vilken grupp du tillhör.
Du kan fortsätta utföra vanliga arbeten och duellera andra spelare efter att du anslutit till ett fort. Du kan förflytta dig på kartan och göra allting precis som tidigare. Det är däremot viktigt att du håller dig i närheten av fortet när ett fortslag initieras, så att du når fram i tid innan själva anfallet påbörjas. När du väl har gått med ett fortsslag så kan du inte utföra några arbeten, inte heller lämna din stad och inte heller bli avlägsnad. Du kan inte heller gå med andra forts slag och du måste vänta tills slaget är över för att kunna göra de övriga sakerna.
I en fortstrid står försvarare och anfallare uppställda mot varandra. Det är anfallarnas mål att tillfångata flaggan och hålla den i 10 rundor, eller slå ut försvararna. Försvararna behöver hålla flaggan i 50 rundor eller slå ut alla anfallare.
Sektorer och områden Kartan är uppdelad i sektorer och rutor. Varje ruta kan endast hålla en spelare. I varje sektor kan bara spelare från den ena sidan, antingen anfallare eller försvarare, placera sig. Under varje runda kan spelare både skjuta och röra sig. Spelaren kan röra sig mot en närliggande sektor så länge där inte finns någon annan spelare från det andra laget och så länge det finns lediga områden i sektorn. Det är inte möjligt att förflytta sig mot en diagonal sektor. Vissa sektorer har speciella kännetecken, antingen genom att de förbättrar spelarens värden eller genom att de försämrar dem.
Skjutning Varje spelare skjuter automatiskt mot den närmaste fienden han kan se. Det är inte möjligt att skjuta mot ett annat mål. Det markerade målspositionen påverkar inte heller skottet. Det är inte möjligt att avstå från att skjuta eller försöka skjuta mot en spelare från din egna stad.
Synlighet Grå områden är fält som du inte kan skjuta mot. Din spelare kan endast skjuta mot områden som inte är grå. Du kan däremot fortfarande se spelare och deras rörelser i de grå områdena.
Distans Ju närmare din karaktär står en annan spelare, ju större är chansen att dina skotte kommer att träffa. Distansen beräknas beräknas per ruta, sektorerna räknas inte. Distansen påverkar inte skadans mängd.
Skada Skadans mängd per träff beror på det vapen som används. Ett vapen kan endast skada 1/3 av en spelares maximala hälsopoäng. En spelare med 300 i maximal hälsopoäng kan således inte förlora mer än 100 hälsopoäng per träff. Bara en fortvapen kan orsaka skada i fortstrider. Ett vanligt duellvapen påverkar ingenting alls i en fortstrid.
Deltagare Du behöver inte vara inloggad för att kunna vara med i en fortstrid. Däremot måste du gå till fortet innan striden har påbörjats och anmäla dig. Om du inte är inloggad kommer din karaktär att agera enligt dina instruktioner. Din karaktär kommer att försöka nå sitt mål, men om du inte har valt ett mål kommer den inte att röra sig alls. Du kan när som helst ta över din karaktär under pågående strid. Men du kan inte gå med i en strid som redan har påbörjas, såvida du inte anmält dig i god tid och varit närvarande vid fortet när striden började.
Skottväxling Ett flertal faktorer är viktiga i frågan om du kommer att träffa eller missa din motståndare. Dina färdigheter och motståndarens är viktiga, men även din position, avståndet mellan er båda och dessutom är det en del tur inblandat i leken. Erfarenheter
5 färdigheter är viktiga för fortstrider.
- Ledarskap används vid skottlossning, men även vid försvar.
- Sikte används bara vid skottlossning.
- Undvik används bara när du försöker undvika skott.
- Gömma sig används när en försvarare försöker skjuta eller undvika ett skott.
- Ork används när en anfallare försöker skjuta eller undvika ett skott.
Således används 3 färdigheter i beräkningen varje gång du avlossar ett skott eller försöker undvika att bli träffad. Färdighetsbonus
* +1 bonus med ett poäng * +2 bonus med 3 poäng * +3 bonus med 10 poäng * +4 bonus med 23 poäng * +5 bonus med 43 poäng * +6 bonus med 71 poäng * +7 bonus med 108 poäng * +8 bonus med 155 poäng * +9 bonus med 211 poäng
Distans Ju närmare din karaktär står en motståndare, ju bättre chans har du att skotten träffar. Distansen beräknas enbart på fälten, sektorerna räknas inte. Distansen påverkar däremot inte hur mycket du skadar din motståndare om du träffar.
* -1 bestraffning vid 1 fälts avstånd * -2 bestraffning vid 2 fälts avstånd * -4 bestraffning vid 3 fälts avstånd * -5 bestraffning vid 4 fälts avstånd * -7 bestraffning vid 5 fälts avstånd * -9 bestraffning vid 6 fälts avstånd * -10 bestraffning vid 7 fälts avstånd * -12 bestraffning vid 8 fälts avstånd * -14 bestraffning vid 9 fälts avstånd * -16 bestraffning vid 10 fälts avstånd * -18 bestraffning vid 11 fälts avstånd * -19 bestraffning vid 12 fälts avstånd * -20 bestraffning vid 13 fälts avstånd * -22 bestraffning vid 14 fälts avstånd * -24 bestraffning vid 15 fälts avstånd
Det finns ett par sektioner som ger dig bonus i sikte och undvik. Värdet av fördelarna som delas ut av muren, tornen och de andra byggnaderna beror på deras konstruktionsnivå. Anfallare och försvarare får samma fördelar när de befinner sig i byggnader eller andra områden som ger fördelar.
Tornen ger det bästa skyddet. På varje torn får spelare en bonus på 2 poäng per konstruktionsnivå till deras attack- och försvarsvärden. Varje karaktärsklass har sitt eget torn. Endast de spelare som är utplacerade i 'rätt' torn får tar del av bonusarna. Bonusen baseras alltid på attributen. Styrka för arbetare, rörlighet för äventyrare, fingerfärdighet för duellanter och karisma för soldater. Spelare från andra klasser får bara tornets basfördelar.
I första versionen ger tornen en bonus på +6 poäng.
Muren ger samma bonus överallt. För varje konstruktionsnivå får varje spelare, som är placerad på muren, +2 poäng till deras attack- och försvarsvärden.
* +2 bonus vid nivå 1 * +4 bonus vid nivå 2 * +6 bonus vid nivå 3 * +8 bonus vid nivå 4 * +10 bonus vid nivå 5
Den första versionen av muren ger en bonus på +4 poäng.
Om du står på en byggnad får du en bonus på +3 poäng.
I alla områden som ligger i direkt anslutning till flaggan får varje spelare en bestraffning. De är lättare att träffa och har i sin tur svårare att träffa andra. Du förlorar värdet i färdigheten Gömma sig eller Ork och bestraffas dessutom med -4 poäng.
Vid flaggan får spelare den högsta bestraffningen av alla. Du förlorar värdet i färdigheten Gömma sig eller Ork och bestraffas dessutom med -8 poäng.
Under 'Premium' kan du köpa vissa bonusar och bekvämlighetsfördelar i spelet. För att få ett premiumkonto behöver du guldklimpar. Sådana kan man endast få genom att köpa dem för riktiga pengar.
Det finns fyra olika premiumbonusar som du kan aktivera för din karaktär. Dessa är 'Mer energi', 'Automatisering', 'Högre inkomst' och 'Karaktärsbonus'. Varje fördel kostar 5 guldklimpar och varar i 14 dagar efter aktivering. Schemat visar när bonusarna går ut, och spelet skickar även påminnelser i god tid innan bonusövertagen avtar.
Mer Energi Denna premiumfördel ger dig fler energipoäng och då kan din karaktär arbeta längre innan han/hon behöver vila. Istället för 100 energipoäng får din karaktär 150. Men den främsta fördelen är att denna bonus gör att du återfår energipoäng snabbare. Dina energipoäng går upp med 4.5 per timme, istället för 3 som är det normala. Du får även en bonus på +50% återhämtning när du sover på hotellet.
Automatisering Med premiumbonusen 'Automatisering' kan du lägga upp till 4 uppdrag i kö. Normalt sett går det bara att köa 2 uppdrag. Det uppgifter som ligger i kö blir gjorda i den ordning de läggs upp. Utöver detta kan du även se en lista på alla de arbeten du kan utföra, eller snart kommer att kunna utföra under fliken 'Arbeten'. Här kan du rangordna listan efter erfarenhet, lön eller lycka.
Högre Inkomst Med denna premiumbonus får du 50% mer pengar när du utför olika arbeten, och chansen att hitta arbetsprodukter ökar med 50%. Dessutom är de föremål du eventuellt hittar 50% mer värdefulla. Fördelarna börjar gälla så fort som premiumbonusen aktiveras. När bonusen tar slut, återgår lönerna och allt det övriga till normal nivå igen.
Karaktärsbonus Övertagen för din karaktärsklass dubbleras. Du kan finna mer information om det olika karaktärerna under "Karaktär".
Byta Profilbild Här kan du ändra din profilbild för din karaktär. Denna valmöjlighet är endast för kosmetika, karaktärs klassen eller könet kan inte ändras. Det är inte möjligt att ladda upp en egen bild.
För några händelser i spelet kan du få medaljer. Kraven för medaljerna är hemliga och du kommer inte få någon information om du frågar någon support. Namnen på medaljerna kommer att ge dig en generell bild och med tiden så kommer informationen att spridas av spelare på forumen.
Medaljerna finns i fyra olika färger:
- Brons: Lätt att uppnå.
- Silver: Svår att uppnå.
- Guld: Väldigt svår att uppnå.
- Röd: Kan endast uppnås i okonventionell sätt.